Varför torka bort överflödig olja/såpa?

Varför torka bort överflödig olja/såpa från Selder?

Olja och såpa som får ligga kvar på ytan blir kladdig. Har du såpbehandlat ett golv och inte får bort all såpa kommer golvet att bli kladdigt. Samma gäller om du till exempel använt Selder Stenolja på en marmorbänkskiva och inte tagit bort överflödig olja.

Det som är fint med våra produkter är att alla behandlingar går att reversera. Selder Grovsåpa/Golvsåpa löser upp Selders oljor. Om du har missat att ta bort överflödig olja från en yta så går det alltså att lösa.

Kladdig olja på sten

Om du råkat lämna olja på en yta av sten som torkat och blivit kladdig kan du pensla på Selder Grovsåpa och låta verka i ca 30 min och sedan skrubba med en grov disksvamp med såpa blandat med vatten, tills det försvinner. Torka av ytan och skölj med vatten tills all såpa är borta. Behandlingen med olja måste sedan göras om.

Kladdig olja på trä

Om du råkat lämna olja på en yta av trä så blir det lite mer jobb men det går att få bort. Eftersom trä är poröst, kan det vara så att du måste sickla bort den kladdiga oljan för att sedan våtslipa med ett fint slippapper med en liten mängd kall olja. Detta kommer att lösa upp resten av överskottet och ge en jämn och fin finish. Torka av ytan noggrant.

Kladdig såpa på trä

Moppa med kallt vatten tills överskottet är borta. Har en stor mängd såpa torkat, är det en skurmaskin som måste användas för att effektivt avlägsna överskottet.